Leerlingenconcert en groepslessen

Elk jaar – meestal in maart - geven alle scholieren uit mijn praktijk een concert in de Muziekschool in Overveen. Familie en vrienden zijn dan van harte welkom. 
Alle leerlingen spelen een aantal solo stukken naar keuze. Daarnaast speelt samenspel met andere leerlingen en mij een grote rol. Hiervoor kies ik bestaande stukken uit en ik arrangeer of componeer voor deze gelegenheid. Zo klinken er 4, 6, 8 of soms zelfs 12 handen tegelijk! 

Bij voldoende animo organiseer ik vier keer per jaar een speciale groepsles. Tijdens deze les doen we allerlei muzikale spelletjes – waaronder een muziek-quiz - om de theoretische kennis te testen. Daarnaast doen we ritmische oefeningen en improviseren en bedenken we samen muziek aan de piano. 
Al spelenderwijs leren de leerlingen veel over muziek en tevens om muziek te maken met en door elkaar.  Elke les staat een componist, compositie of muziekstijl centraal. Zo maken ze kennis met belangrijke periodes uit de muziekgeschiedenis en de voornaamste componisten. Deze groepslessen zijn additioneel en facultatief.