Lesmethoden

 

Ik geef les met behulp van de methode Piano Adventures van Faber. Deze methode heeft op elke leeftijdsgroep toegespitste les- en techniekboeken. Het repertoire omvat bekende (internationale) kinderliedjes en (vereenvoudigde versies van) muziek van klassieke componisten, popsongs, spirituals, boogie woogies en blues.

Elk niveau bevat een Lesboek en Techniek- & Voordrachtboek.  Leerlingen leggen met behulp van eenvoudige techniekgeheimen een solide technische basis. Er is in de methode veel aandacht voor besef van toonsoort en harmonie en tevens biedt ze veel creatieve opdrachten en ruimte voor improvisatie. De theorie wordt middels vragen en opdrachten vaak herhaald en leerlingen leren goed notenlezen, doordat de vingers niet aan vaste toetsen worden gekoppeld. Ook leert de leerling al snel het pedaal te gebruiken en op verschillende registers van het klavier te spelen. 


Leerlingen leren ook samenspelen, met mij en met elkaar. Ook kunnen ze al snel een melodie voorzien van een begeleiding met akkoorden

Een goed doordachte en zorgvuldig opgebouwde methode die leidt tot een goede ontwikkeling van de muzikaliteit en motoriek van elke leerling.